5 Engelse Mijl


Het feestje waar eigenlijk iedere hardloper bij moet zijn: de Damloop by night! Rennen met een big smile op je gezicht en onderweg genieten van de vele DJ's, bandjes én spectaculaire lichtshows. De Damloop by night vindt plaats op zaterdagavond 21 september.

Parcours

De 5 Engelse Mijl start op de Vermiljoenweg in Zaandam. Samen met 12.000 andere lopers loop je in het donker een afstand van 8 km door Zaandam. Het parcours loopt deels over het traditionele parcours van de 10 Engelse Mijl. Het parcours gaat vervolgens via de Zuiddijk naar de Voorzaan. Waar vervolgens na de Den Uylbrug in de Havenstraat de bewoners het gezellig hebben gemaakt en de lopers aanmoedigen voor de laatste 3 kilometers. Waar eenmaal de Badhuisweg wordt bereikt, lopen de lopers daarna de drukke binnenstad van Zaandam binnen waar rijen dik met supporters staan in de Peperstraat. De finish van de Damloop by night en tevens de finish van de NN Dam tot Damloop een dag later.

Start

De 5 Engelse Mijl start vanaf 19.45 uur. De start van de Damloop by night bevindt zich in Zaandam op de Vermiljoenenweg.5 Engelse Mijl

Het feestje waar eigenlijk iedere hardloper bij moet zijn: de Damloop by night! Rennen met een big smile op je gezicht en onderweg genieten van de vele DJ's, bandjes én spectaculaire lichtshows. De Damloop by night vindt plaats op zaterdagavond 21 september.

Parcours

De 5 Engelse Mijl start op de Vermiljoenweg in Zaandam. Samen met 12.000 andere lopers in hetzelfde speciale Damloop by night Runningshirt loop je in het donker een afstand van 8 km door Zaandam. Het parcours loopt deels over het traditionele parcours van de 10 Engelse Mijl. Het parcours gaat vervolgens via de Zuiddijk naar de Voorzaan. Waar vervolgens na de Den Uylbrug in de Havenstraat de bewoners het gezellig hebben gemaakt en de lopers aanmoedigen voor de laatste 3 kilometers. Waar eenmaal de Badhuisweg wordt bereikt, lopen de lopers daarna de drukke binnenstad van Zaandam binnen waar rijen dik met supporters staan in de Peperstraat. De finish van de Damloop by night en tevens de finish van de Dam tot Damloop een dag later.

Start

De 5 Engelse Mijl start vanaf 19.45 uur. De start van de Damloop by night bevindt zich in Zaandam op de Vermiljoenenweg.
Startvakken
De start van de Damloop by night 5 Engelse Mijl vindt plaats op de Vermiljoenweg in Zaandam (nabij het Dam tot Dam Park). De start vindt plaats in negen startgroepen tussen 19.45 tot 21.05 uur. Bij de recreatieloop worden de startvakken op verwachte eindtijd ingedeeld. Let op! Het is verplicht om te starten in het startvak waarin je bent ingedeeld.

Elk startvak is vanaf 25 minuten voor de starttijd geopend. Op borden bij de toegangsfuiken is duidelijk met kleuren en nummers aangegeven welke startnummers tot het betreffende vak behoren.
Helpdesk
De helpdesk van de 5 Engelse Mijl is vlakbij de ingang in het Dam tot Dam Park.

Kleding
Op vertoon van jouw startnummer kun je op de Heijermansstraat, tussen het Dam tot Dam Park en de start, jouw eigen kledingtas inleveren. Je krijgt hier een sticker op je startnummer geplakt, die correspondeert met het nummer dat tegelijkertijd op de kledingtas wordt geplakt. Op deze manier kan je, op dezelfde locatie, na de finish je kledingtas weer ophalen. Je kunt je kledingtas inleveren vanaf 18.45 uur. De kledingtassen kun je ophalen tot 22.45 uur.

Kleedruimte en douchegelegenheid
Kleedruimte is alléén aanwezig in Zaandam in Sporthal De Struijck, vlakbij het Dam tot Dam Park. Er is geen douchegelegenheid. Je kunt hier ook (beperkt) tassen achterlaten, maar dit is op eigen risico. Deelnemers aan de Business Run kunnen hun kleding kwijt in de verkleedtent in het Dam tot Dam Park. 

Tijdens de race

Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Deze verzorgingsposten zijn altijd aan de rechterkant van het parcours geplaatst. Houd hier rekening mee wanneer er wordt aangegeven dat er een verzorgingspost aankomt en ga rechts lopen. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.

AfstandAA Drink Iso LemonWater
4,5 km

Finish

Finish

De finish is op de Peperstraat en sluit om 22.30 uur. De tijdslimiet van de 5 Engelse Mijl is 85 minuten. De finish sluit om 22.30 uur. 

Prijzen

Bij de wedstrijd Damloop by night 5 Engelse Mijl zijn ereprijzen te winnen voor de eerste drie mannen overall en de eerste drie vrouwen overall.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt direct na de finish van de prijswinnaars plaats op de Peperstraat in Zaandam.