Training

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de NN Dam tot Damloop. Bekijk daarom ook onze voorbereidingstips. Daarom organiseren diverse atletiekverenigingen trainingen speciaal gericht op de NN Dam tot Damloop. Hieronder meer informatie over deze trainingslopen.

Pre-Run NN Dam tot Damloop

De Pre-Run NN Dam tot Damloop mag niet ontbreken in je trainingsschema op weg naar de NN Dam tot Damloop. Op vrijdagavond 30 augustus staat er een 3.5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma. Ideale afstanden ter voorbereiding op jouw Damloop by night en de NN Dam tot Damloop. De start en finish zullen plaatsvinden op de Kalverringdijk langs de Zaan en het parcours van de Pre-Run gaat over de Zaanse Schans in Zaandam. Een unieke locatie waar eeuwenlange herinneringen liggen, houten gevels, knijpraampjes en lage deuren te zien zijn.

Meer informatie

Train mee met Atletiekvereniging Aalsmeer!

Voor velen is het een uitdaging om deze bijzondere loop van Amsterdam naar Zaandam een keer te volbrengen. Dit vereist echter een gedegen voorbereiding. Train daarom mee met atletiekvereniging Aalsmeer (AVA)! Speciaal voor hardlopers die (nog) geen lid zijn van AVA, maar wel willen trainen, biedt AVA een serie zomertrainingen aan. Deze trainingen richten zich op de iets gevorderde hardloper, niet voor de echte beginners. We verwachten dat deelnemers aan deze trainingen al in staat zijn om zonder problemen drie kwartier aan één stuk te hardlopen.

De trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond en beginnen om 19.30 uur. De hele zomer lang (vanaf 1 juli) wordt er op dinsdagavond getraind op de atletiekbaan aan de Sportlaan in Aalsmeer. Op donderdagavond is er intervaltraining in het Amsterdamse Bos. Daarnaast ontvang je een trainingsschema voor je eigen duurlopen in het weekend.

Meer informatie

Running Holland

Running Holland organiseert trainingen ter voorbereiden op de NN Dam tot Damloop. De trainingen vinden plaats in Amsterdam en Haarlem op vier verschillende niveaus en op maar liefst 9 locaties in de stad.

Meer informatie
Dam tot Dam arrangement van AV-ATOS
Wil je dit jaar meedoen aan de Dam tot Damloop? Goed getraind bij de start en fit finishen? Kom dan trainen bij atletiekvereniging Atos uit Amsterdam-Noord. Jarenlang organiseren zij een Dam tot Dam cursus met enthousiaste deelnemers. 

In het cursuspakket is naar keuze een startnummer voor de Dam tot Damloop inbegrepen. Tevens gratis deelname aan de 10 km van ‘De 30 van Amsterdam-Noord’.

De cursus bestaat uit een wekelijkse training op onze schitterende atletiekaccommodatie: loopscholing, conditieopbouw en intervaltrainingen. De trainingen staan onder leiding van ervaren trainers. Verder krijg je een trainingsschema en advies, waarbij de duur en intensiteit wordt aangepast aan jouw mogelijkheden.

De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt. 

Meer informatie
Cursus Dam tot Damloop Phanos
Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Dam tot Damloop (10 Engelse mijl)? Doe dan mee aan onze cursus, en train gedurende een half jaar onder leiding van gediplomeerde en ervaren hardlooptrainers. Om met succes deze cursus te kunnen volgen, moet je bij aanvang van de cursus 45 minuten kunnen hardlopen.

Voor de cursus geldt:
  • De gezamenlijke wekelijkse training vindt plaats op dinsdagavond in het Olympisch Stadion.
  • Start op dinsdag 7 mei. De laatste training is op dinsdag 24 september. Dan kun je met je trainingsgenoten nog even de ervaringen uitwisselen en nagenieten van de geleverde prestatie.
  • De kosten bedragen 175 euro (voor 25 gezamenlijke trainingen).
  • Voor de trainingen in het Olympisch Stadion geldt: als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de inloopbaan achter het stadion, of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.
  • De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop, en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid.
  • De trainingen duren ca. anderhalf uur.
  • Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden of op zaterdagochtend bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (zie het overzicht van onze loopgroepen).
  • Inschrijven kan uitsluitend via het online-inschrijfformulier met eenmalige automatische incasso.

De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt.

Meer informatie
Dam tot Dam arrangement A.V. Zaanland
De lente is begonnen en het blijft langer licht en je wilde nog iets aan je conditie doen toch ? Trek je “loopschoenen” aan en kom naar de baan van Atletiek Vereniging Zaanland want wij gaan weer van start met de training voor de Dam tot Damloop in het derde weekend van september. 
Menigeen herkent de Zaanstreek vast wel in september. Overal vlaggen, banners en reclame. Langzaam komt Zaanstad in de ban van de Dam tot Damloop. Die duizenden lopers die op zaterdagavond door een deel van Zaanstad lopen, of op zondag wanneer nog meer lopers de tocht door de IJtunnel maken, om door vele aangemoedigd de Dam in Zaanstad te bereiken om uiteindelijk in de Peperstraat te finishen.

Jij kunt daar als loper bij zijn
Dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur. Naarmate de afstanden groter worden lopen wij vooral buiten de baan op mooie locaties als Castricum, Heemskerk, Wijk aan Zee, het Amsterdamse Bos, ’t Twiske etc.

Je kunt ook een e-mail sturen naar: dtd@avzaanland.nl.

De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt.

Meer informatie
Train mee met AVA
Voor velen is het een uitdaging om deze bijzondere loop van Amsterdam naar Zaandam een keer te volbrengen. Dit kan echter niet zomaar en vraagt een serieuze voorbereiding. Train daarom mee met atletiekvereniging Aalsmeer! Deze voorbereiding richt zich op de iets gevorderde hardloper, niet voor de echte beginners. Wij gaan ervan uit dat deelnemers aan deze trainingen reeds zonder problemen drie kwartier kunnen hardlopen.

De eerste training en kennismaking vindt plaats op zondag 24 juni om 9.00 uur op de atletiekbaan aan de Sportlaan 43a te Aalsmeer. Daarna worden wekelijks op dezelfde tijd duurlopen gestart vanaf de parkeerplaats bij de camping van het Amsterdamse bos. Er wordt in meerdere tempo groepen gelopen. De duurlopen worden uitgebreid totdat alle deelnemers in staat zijn om de Dam tot Damloop met succes te volbrengen. Enthousiast?

De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt.

Meer informatie