Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 70.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de NN Dam tot Damloop en Damloop by night organiseert Le Champion in hetzelfde weekend namelijk ook de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht en de Saxo Dam tot Dam FietsClassic.

Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Op zaterdag doen er 16.000 wandelaars mee aan de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. Vanaf hier wandelen zij door het bruisende centrum van Amsterdam en de volkswijk Jordaan. Na oversteek van het IJ volgt een afwisselende route naar de sfeervolle Dam van Zaandam. De finish is in het Dam tot Dam Finish Festival, waar ook de 10 km afstand van start gaat.

Meer informatie

Saxo Dam tot Dam FietsClassic

Een dag later staan 5.000 fietsers aan de start van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic. De start en finish van de 40, 60, 85, 105 en 140 km zijn voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Hierna volgen de unieke passage per fiets door de IJtunnel en prachtige routes langs Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam, waaronder Zaandam, Schoorldam, Monnickendam en Volendam.

Meer informatie