Goede doel

Voor 1,7 miljoen mensen met een beperking is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten. Help jij ons mee om voor minimaal 10 sporters een sporthulpmiddel mogelijk te maken? Meedoen = winnen.


Fonds Gehandicaptensport

Sporten draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar nog steeds heeft niet iedereen een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten.

Sporthulpmiddelen

De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Via Uniek Sporten Hulpmiddelen kunnen sporters met een beperking een aanvraag indienen voor een sporthulpmiddelen.

Samen met de deelnemers van de NN Dam tot Damloop willen wij voor minimaal 10 sporters een sporthulpmiddel mogelijk maken. Help jij ons mee? Meedoen = winnen.

Hardlopen voor een ander goed doel

Wil jij in actie komen voor een ander goed doel? Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor een door jou gekozen goed doel en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen en anderen om je deelname aan de NN Dam tot Damloop nog meer betekenis te geven.

Sta je al ingeschreven voor de NN Dam tot Damloop en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard. Je vindt de link ook in de bevestigingsmail van je inschrijving.