Kleding

De kledinginname van de Dam tot Damloop is, ten opzichte van de voorgaande jaren, gewijzigd. Je ontvangt dit jaar geen kledingsticker meer in het startpakket dat je krijgt thuisgestuurd. Hieronder lees je hoe de kledinginname en -uitgifte van zowel de Damloop by night (5 EM) als de Dam tot Damloop (10 EM) in zijn werk gaat. 
 

Damloop by night (5 EM)

Op vertoon van jouw startnummer kun je op de Heijermansstraat, tussen het Dam tot Dam Park en de start, jouw eigen kledingtas inleveren. Je krijgt hier een sticker op je startnummer geplakt, die correspondeert met het nummer dat tegelijkertijd op de kledingtas wordt geplakt. Op deze manier kan je, op dezelfde locatie, na de finish je kledingtas weer ophalen. Je kunt je kledingtas inleveren vanaf 18.45 uur. De kledingtassen kun je ophalen tot 22.45 uur.
 

Dam tot Damloop (10 EM)

Kledinginname - Nieuwe locatie 
Samen met het startnummer, ontvang je een speciaal voor de Dam tot Damloop ontworpen kledingtas. Deze kledingtas dient gebruikt te worden voor de afgifte van jouw kleding op het Stationsplein in Amsterdam. LET OP: Dit is een andere locatie als de afgelopen jaren. Na het vullen van de tas met jouw kleding, knoop je de tas goed dicht. Je kunt de kledingtas inleveren bij de kledinginname op het Stationsplein voor het Centraal Station. Zodra je de kledingtas inlevert bij de kledinginname, ontvang je een sticker met daarop een nummer. Deze dien je ter plekke op je startnummer te plakken. Ditzelfde (!) nummer, wordt met een andere sticker door een medewerker op jouw kledingtas geplakt. Op vertoon van jouw sticker op het startnummer, kun je in Zaandam jouw kledingtas weer ophalen. Volg hiervoor de aanwezige informatieborden. 
 
Het is niet mogelijk om kleding in/nabij de startvakken achter te laten. Alle kleding wordt hier namelijk direct in containers weggegooid. Alleen door de organisatie verstrekte kledingtassen worden ingenomen. Sporttassen en rugtassen passen niet in de containers en worden daarom niet ingenomen. Deze dien je zelf in Sporthal de Struijck, of als businessloper in de kledingtent in het Dam tot Dam Park, achter te laten.
 
LET OP! De kledinginname, het vervoer en de kledinguitgifte is op eigen risico. Dit geldt ook voor het achterlaten van eigen tassen in de kleedaccommodaties. 
 
Kledinguitgifte
Ongeveer 150 meter na de finish, op de route naar het Dam tot Dam Park, kun je de in Amsterdam ingeleverde kledingtas weer ophalen. Deze tassen liggen hier gesorteerd op basis van de sticker die je in Amsterdam hebt ontvangen en op je startnummer hebt geplakt. Je dient dit nummer te kunnen tonen bij het afhalen van je draagtas. Het laagste nummer, de deelnemer die zijn kledingtas als 1e heeft ingeleverd, ligt direct aan het begin van de kledinguitgifte. Dit is 150 meter na de finish. De laatste ingenomen kledingtas in Amsterdam, ligt het verste weg en dus het dichtst bij het Dam tot Dam Park. De nummering gaat dus van laag (150 meter na de finish) naar hoog (Dam tot Dam Park).
 
TIP! Het is zonde om de gebruikte kledingtas weg te gooien. De tas is namelijk heel goed herbruikbaar voor andere activiteiten. Wil je de kledingtas toch weggooien? Doe dit dan bij het plastic afval, zodat de kledingtas op de juiste manier wordt gerecycled.